PRAKTIJK VOOR

MESOLOGIE HOUTEN

LINZEN-OORD 17, 3991 XN, HOUTEN

06-16126733

Wat is Mesologie

Mesologie valt onder de complementaire (alternatieve) geneeswijzen. Het is een vorm van geneeskunde waarbij de reguliere kennis wordt ge´ntegreerd met de kennis uit de complementaire en oosterse geneeswijzen in de diagnostiek en behandeling van voornamelijk chronische aandoeningen. Het gaat hierbij om een individuele benadering van de patiŰnt en de zelfgenezende kracht van de mens. De mesoloog geeft ondersteuning daar waar het lichaam het nodig heeft, waardoor het lichaam weer in balans komt.

De mesoloog maakt gebruik van de westerse geneeskunde (anatomie, fysiologie en pathologie), traditionele chinese geneeskunde, ayur veda, homeopathie, kruidenleer, orthomoleculaire geneeskunde (vitaminen en mineralen) en electro fysiologische diagnostiek (EFD).

De mens reageert voordurend op allerlei prikkels uit zijn omgeving. Het contact met de omgeving wordt gevormd door voedsel via het spijsvertering, door lucht via de luchtwegen en door de zintuigen en huid via het zenuwstelsel. De reactie op prikkels is bepalend voor het evenwicht in het menselijk functioneren (gezond/ functioneel of ziek/ disfunctioneel). Als de reactie verstoord is, kan er een (chronische) ziekte ontstaan, die bij elk mens in verschillende klachten tot uiting kan komen. Elk mens is uniek en reageert daarom anders. Elke klacht of elk signaal maakt deel uit van het geheel. De klachten onderdrukken met een middeltje heeft geen zin, omdat hiermee de oorzaak nog niet is verdwenen. Elke klacht heeft een dieper liggende oorzaak. De behandeling is dan ook vooral op de oorzaak gericht.

Mesologie vervangt de reguliere geneeskunde niet en biedt geen oplossing voor acute klachten. De Mesoloog werkt aanvullend en streeft naar een goede samenwerking met de reguliere geneeskunde (huisartsen, specialisten en andere disciplines in de gezondheidszorg)

 

HOME   MESOLOGIE   TARIEVEN   DOWNLOADS   UW MESOLOOG   CONTACT   VOLG ONS 
NRM: Nederlands Register Mesologie en NVVM: Nederlandse Vereniging Voor Mesologie, Lidnummer M0128
KvK nr: 56867581, AGB code zorgverlener: 90-047835, AGB code praktijk: 90-56409

Praktijk voor Mesologie is nu ook gevestigd in Houten. Mesologie werk nauw samen met de Reguliere geneeskunde met aanvulling vanuit de homeopathie.

Praktijk mesologie Houten Mesologie Houten

Houten Alternatiefgenezen

Mesologie Houten, Mesologie, Andrea Hoevenberg, opleiding, mesoloog, alternatieve geneeswijze, nvvm, functie bindweefsel, Utrecht, Almere, Bilthoven, Nieuwegein, Zeist geneeswijze, natuurgeneeswijze, osteopatie, allergie, allergien, diagnose, astma, koemelkallergie, darmproblemen, ademhalingsproblemen, voeding, huilbaby, wratten, Mesologie, Houten, Andrea Mantel, mesoloog, nvvm, Utrecht, Nieuwegein, osteopatie, allergie, diagnose, astma, darmproblemen, ademhalingsproblemen, voeding, huilbaby, wratten, Complementaire, geneeswijze, ijselstein, Maarsen, RBCZ, Culemborg

Astma alternatievegeneeswijzen Startze Vindhetviahier.nlOpleiding

Mesologie

kosten