Volg mij:
Afspraak maken?

Werkwijze

Op het moment dat u een afspraak heeft gemaakt bij de Praktijk voor Mesologie Houten, krijgt u een bevestigingsmail met daarbij een intakeformulier en een toestemmingsformulier. In het intakeformulier staan vragen over uw klacht(en), medische voorgeschiedenis, algemene symptomen, leefgewoontes, etc. U wordt gevraagd deze in te vullen en minimaal 1 week voor de afspraak terug te sturen. Het intakeformulier wordt tijdens het eerste consult met u besproken. U kunt het intakeformulier ook downloaden:

Volwassenen
Kinderen 0 – 4 jaar
Kinderen 4 – 12 jaar
Tieners 12-18 jaar

De bovenstaande formulieren (2020) zijn te downloaden in PDF-formaat.

Voor een Mesologische behandeling is een verwijzing van de huisarts niet nodig. Wel streef ik naar een goede samenwerking met andere disciplines in de gezondheidszorg. Uiteraard kunt u er zelf voor kiezen of u uw huisarts of specialist op de hoogte wilt stellen van uw behandeling, maar wanneer u reeds onder behandeling bent voor dezelfde klacht(en) adviseer ik u om deze wel te informeren.

Onderzoek

Tijdens het consult vindt een lichamelijk onderzoek naar functie en disfunctie plaats dat bestaat uit:

  • Pols- en tongdiagnose volgens de traditionele Chinese geneeskunde en Ayurveda.
  • Lichamelijk onderzoek; hierbij wordt gekeken naar (im)mobiliteit van structuren en organen.
  • Electro-fysiologische diagnostiek (EFD); het doormeten van acupunctuurpunten op handen en voeten.

Behandeling

Alle onderzoeks-uitslagen worden met elkaar geïntegreerd, zo wordt er bekeken hoe de uitslagen de klachten kunnen verklaren. Op deze manier wordt altijd een individuele diagnose gesteld en hebben ogenschijnlijk dezelfde klachten bij iedereen een andere oorzaak: ieder mens is uniek.

Therapie

De therapie bestaat uit adviezen ten aanzien van uw bewegingspatroon, leefstijl en voedingsgewoonten welke aangevuld kunnen worden met natuurlijke geneesmiddelen zoals voedingssupplementen, homeopathie en fytotherapie (kruidengeneeskunde). Zo nodig verwijs ik door naar andere disciplines zoals huisarts, specialist, osteopaat, homeopaat e.d.

Na 6-8 weken komt u terug voor controle en wordt het resultaat met u besproken, hierbij volgt weer een volledig onderzoek waarna de therapie vervolgd en waar nodig aangepast wordt.

Het eerste consult duurt ongeveer anderhalf. Het vervolgconsult duurt ongeveer een uur. Er zijn gemiddeld 3 à 5 consulten nodig.

Blijf in evenwicht met Mesologie Houten

Ieder mens is uniek en heeft een unieke wisselwerking met zijn omgeving. Iedereen reageert anders op invloeden, zoals voeding, het weer en sociale omstandigheden. Ieder mens streeft naar zijn optimale evenwicht hierin. Zolang we gezond zijn bevinden we ons binnen het eigen evenwicht. Heeft u klachten of wilt een een check-up, neem dan contact op met Mesologie Houten.

Contact